Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči likvidovali bytový požár v posledním patře panelového domu v Táboře

Škodu ve výši 150 000,– vyčíslil vyšetřovatel HZS po požáru kuchyně v panelovém domě v Buzulucké ulici v Táboře. K požáru vyjeli na základě tísňového volání táborští profesionální i dobrovolní hasiči v 10:44 hodin dne 11. 10. 2016.

Operační důstojníci k požáru vyslali osádky tří cisteren a automobilové plošiny. Požár byl původně ohlášen jako požár potravin na sporáku. Před domem v Buzulucké ulici na hasiče čekala uživatelka bytu, která veliteli zásahu sdělila, že hoří již celá linka a požár se šíří do stropu.

Hasiči rozvinuli útočné vedení a natáhli ho až do osmého patra. Průzkum zasaženého bytu ukázal, že požár zasáhnul celou kuchyňskou linku a bytové jádro s koupelnou a toaletou. Hasiči při vstupu do bytu vypnuli elektrický proud. Požár pak rychle lokalizovali a dohasili. Termokamerou pak zkontrolovali nejen poškozené bytové jádro, ale také střechu domu v místě vyústění odsávání par. Doutnající zbytky bytového jádra hasiči vynesli z domu ven na volné prostranství a prolili vodou. Na odvětrání zakouřeného bytu byla nasazena přetlaková ventilace.

Jednotka SDH města Tábor byla velitel zásahu u požáru ponechána v záloze, hasiči u požáru spolupracovali s policisty. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet