Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto po nehodě na silnici z Lokte na obec Hory začalo hořet, uvnitř zůstal zaklíněný řidič

U požáru osobního auta zasahovali ve středu večer hasiči ze dvou jednotek. Auto začalo hořet po dopravní nehodě, která se stala na silnici z Lokte na obec Hory. Po nárazu do betonových zábran začalo osobní auto hořet, v době příjezdu hasičů na místo bylo celé v plamenech.

Po uhašení požáru uvnitř vozidla našli hasiči tělo zaklíněného řidiče. Společně s policisty, kteří na místo povolali také služebního psa, hledali záchranáři i případné další účastníky nehody, nikoho dalšího ale v okolí místa události nenašli.

Dosud neznámý řidič řídil osobní vozidlo značky Volkswagen Passat po silnici č. III/00635 ve směru od Lokte na Hory. Na této silnici nerespektoval výstražnou svislou dopravní značku „Zatáčka vlevo“, kdy s vozidlem vyjel vpravo na místní komunikaci (stará komunikace vedoucí z Lokte na Hory), kde z nezjištěných příčin narazil do betonového svodidla.

Nárazem bylo vozidlo odraženo a poté se zcela zastavilo na levém boku, kde začalo hořet. Po uhašení požáru Hasičským záchranným sborem Karlovy Vary bylo na místě řidiče nalezeno ohořelé torzo lidského těla. Ve věci byla nařízena soudní pitva. Případ je nadále v šetření kriminalistů.

nprap. Zuzana Týřová, Policie ČR

Po vyšetření nehody ze strany policie a vyproštění těla mrtvého řidiče asistovali hasiči odtahové službě při naložení vraku auta, poté se postarali o úklid vozovky.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 20 MB, VEA Toyota)
  • JSDH Tašovice (CAS 15 Renault)
Foto: HZS a PČR Karlovarského kraje
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet