Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po havárii auta do řeky ve Zlíně

Dne 28. 11. 2008 ve 21:50 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta do řeky Dřevnice ve Zlíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma zásahovými vozy a jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic se speciálním vyprošťovacím autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v městské části Prštné došlo k havárii osobního auta zn. Opel Astra.

Třiadvacetiletý řidič nezvládl jízdu podél řeky Dřevnice ve Zlíně a u jednoho z nákupních center vyjel mimo silnici. Při havárii sjel po břehu řeky a skončil ve vodě. Vozidlo přejelo až k protějšímu břehu a řidič zůstal v kabině. Pro silnou podnapilost se nemohl dostat sám ven.

Jako první na místo přijely dvě hlídky policie následované hasiči. Jeden z policistů vstoupil do řeky, uviděl řidiče a pomohl mu vystoupit. Za jeho doprovodu se mladý muž dostal na břeh, kde si lehl na zem a usnul. Vzhledem k jeho stavu vyjela na místo i posádka zdravotnické záchranné služby.

Záchranáři pomohli s naložením řidiče na transportní lůžko a do sanitky. Ve voze zdravotníků se muž probral a následně byl odvezen do nemocnice k vyšetření.

Hasiči pomocí speciálního vyprošťovacího vozu vytáhli vrak auta z koryta řeky na navijáku. Zásahem se podařilo zabránit znečištění vodního toku a úniku provozních kapalin z poškozeného vozu.

Podle zjištěných informací oslavoval mladý muž své narozeniny, při nichž se mu spojilo větší množství alkoholu s osobními problémy. V odjezdu autem se mu snažili kamarádi zabránit, ale i přes jejich aktivní bránění násilně ujel. Jeho jízda skončila o několik kilometrů dál ve vodách Dřevnice.



mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet