Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachraňovali vyčerpaného rybáře při prověřovacím cvičení hasičů ze stanice Bystřice pod Hostýnem

Dějištěm cvičení, které bylo zahájeno dne 14. 10. 2016 v 11:20 hodin vyhlášením poplachu, byl obecní rybník v obci Rusava na Kroměřížsku. Podle informací, které hasiči obdrželi, došlo k převržení pramice s rybářem.

Tomu se v chladné vodě podařilo doplavat na ostrůvek uprostřed rybníka. Ještě než v důsledku podchlazení a vyčerpání ztratil vědomí, zvládnul zavolat na kolemjdoucí osobu. Ta se s žádostí o pomoc obrátila na tísňovou linku krajských hasičů.

Bystřičtí hasiči vyrazili na místo zásahu s cisternovým automobilem a člunem. Hned po příjezdu, vystrojení prostředky pro zásah na vodní hladině a spuštění člunu, zamířili hasiči k blízkému ostrůvku, kde leželo bezvládné tělo rybáře. Tím rybářem byl ve skutečnosti další z profesionálních hasičů, který se ujal role figuranta.

Zasahující hasiči přenesli bezvládné tělo do člunu a přepravili ho ke břehu, kde už čekal další ze zasahujících hasičů. Společně pak dostali „rybáře“ k vozidlu, kde by mu byla poskytnuta předlékařská pomoc nebo by byl předán záchranářům.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet