Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil auto, garáž i dílnu

Vozidlo Škoda Fabia, garáž a dílnu u rodinného domu zničil dnes dopoledne požár v obci Měnín na Brněnsku. Událost byla hasičům v 9.30 hodin ohlášena jako hořící dům s garáží. Operační středisko HZS na místo vyslalo šest jednotek hasičů.

Vozidlo Škoda Fabia, garáž a dílnu u rodinného domu zničil dnes dopoledne požár v obci Měnín na Brněnsku.

Událost byla hasičům v 9.30 hodin ohlášena jako hořící dům s garáží. Operační středisko HZS na místo vyslalo šest jednotek hasičů – profesionální jednotky ze stanic v Židlochovicích a v Lidické ulici v Brně a dobrovolné jednotky z Měnína, Moutnic, Žatčan a Blučiny.

Průzkum po příjezdu ukázal, že hoří hospodářská část rodinného domu s garáží a dílnou, plameny šlehají ze střechy objektu o rozměrech osm krát šest metrů a hrozí rozšíření požáru na sousední domy. Hasiči, kteří vzhledem k silnému zakouření zasahovali v dýchacích přístrojích, proti plamenům nasadili čtyři vodní proudy. Oheň dostali pod kontrolu v 10.01 hodin. Po rozebrání konstrukce prohořelé střechy a stropů a dohašení lokálních ohnisek hoření požár zlikvidovali v 11.17 hodin.

Oheň v garáži zničil tři roky staré vozidlo Škoda Fabia a silně poškodil sousední dílnu, kůlnu a střechu objektu. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření požáru na sousední domy. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada na elektroinstalaci garáže. Škodu vyšetřovatel předběžně vyčíslil na 300 tisíc korun. Hodnotu majetku uchráněného zásahem hasičů vyčíslil na dva miliony korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

Ilustrační foto - skutečnosti na snímku nemusejí ani vzdáleně připomínat skutečnost

-kow-

Sdílet