Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár osobního auta ve Valašských Kloboukách

Dne 29. 11. 2008 v 19:05 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta ve Valašských Kloboukách. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. Renault 19.

požár vznikl v motorovém prostoru při dobíjení autobaterie a dál se rozšířil do kabiny auta

Požáru si všimly dvě svědkyně, které šly kolem domu a uviděly podezřelý kouř. Událost nahlásily na tísňovou linku a na místo vyjeli hasiči. Díky jejich všímavosti byli záchranáři u požáru za pár minut.

Už při příjezdu byl vidět kouř a plameny v uzavřeném dvoře domu. Hasiči pronikli k místu požáru a zjistili, že hoří zaparkované osobní auto. Bleskově bylo rozvinuto vysokotlaké vodní vedení a hasiči se snažili požár rychle lokalizovat. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření plamenů na další zaparkovaný automobil a na blízký dům. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl při dobíjení autobaterie bez dozoru. Vozidlo bylo zaparkované na dvoře jedné firmy, a to před garáží. V garáži bylo zaparkované další auto, které bylo sálavým teplem požáru poškozeno na plastových částech karoserie.

Požár se z motorového prostoru rozšířil do kabiny osobního auta, které tak prakticky vyhořelo. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 25.000,– Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek nejméně za 100 tis. Kč.

Vyšetřování dále ukázalo, že majitel vozu nechal dobíjet autobaterii. Během dobíjecího procesu došlo k odpadnutí jednoho z konektorů a k následnému zkratu na karoserii. Jiskření vyvolalo požár, který se dál rozšířil na vůz.



mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet