Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Náchodsku havarovaly dvě dodávky

V sobotu (29. listopadu 2008) v 07:16 hodin byli profesionální hasiči z Broumova přivoláni k dopravní nehodě dvou dodávkových vozidel na silnici č. 302 u obce Křinice. Jedna z dodávek nabourala do stromu u silnice. Nehoda se obešla bez zranění.

Hasiči Královéhradeckého kraje vyjeli do pátku (28. listopadu 2008) do neděle (30. listopadu 2008) celkem k 41 událostem. Nejvíce výjezdů zaznamenali hasiči v okrese Hradec Králové (15), dále na Rychnovsku (12), Trutnovsku (9) a Náchodsku (5). Hasiči na Jičínsku měli celý víkend klidný a překvapivě nezasahovali u žádné události.

Hasiči zasahovali celkem u osmi požárů, které způsobily škodu za 300 tisíc korun. V 21 případech se jednalo o technickou pomoc a jedenáctkrát byli přivoláni k dopravním nehodám. V jednom případě se jednalo o záchranu osoby z vody.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Ve slévárně došlo k propálení tavící pece

Ve slévárně v Týništi nad Orlicí došlo v pátek (28. listopadu 2008) ráno k požáru tavící slévárenské pece. Na místo byly povolány jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Týniště nad Orlicí, Třebechovic pod Orebem a Kostelce nad Orlicí. Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že došlo k propálení boku tavící pece a úniku roztaveného kovu do záchytné jímky. Hasiči začali ochlazovat záchytnou jímku a odvětrali zakouřené prostory. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 200 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 3 miliony korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Dopravní nehoda tří vozidel se obešla bez zranění

V neděli (30. listopadu 2008) odpoledne došlo u Rokytnice v Orlických horách k dopravní nehodě tří vozidel. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Rokytnice v Orlických horách. Na silnici č. II/319 se srazila tři osobní vozidla. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Hasiči odpojili autobaterie a zabezpečili vozidla proti úniku provozních kapalin. Unikající provozní látky zasypali sorbentem a zlikvidovali. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

foto: SDH Rokytnice v Orlických horách


Požár chladící jednotky ve školní jídelně

K zahoření el. instalace ve školní jídelně v ulici U Stadionu v Rychnově nad Kněžnou vyjeli v neděli (30. listopadu 2008) dopoledne místní profesionální hasiči. Kompresorová jednotka chlazení průmyslové lednice pravděpodobně vyhořela v noci ze soboty na neděli a došlo k samouhašení. Hasiči odstranili pojistky v el. rozvaděči kompresorové jednotky, aby nedošlo k dalšímu zahoření. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 1 milion korun.

Územní odbor Náchod

Na Náchodsku havarovaly dvě dodávky

V sobotu (29. listopadu 2008) v 07:16 hodin byli profesionální hasiči z Broumova přivoláni k dopravní nehodě dvou dodávkových vozidel na silnici č. 302 u obce Křinice. Jedna z dodávek nabourala do stromu u silnice. Nehoda se obešla bez zranění. Hasič provedli protipožární opatření a zabránili úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

foto: stanice Broumov

Hradec Králové

Hradečtí hasiči byli v neděli (30. listopadu 2008) dopoledne přivoláni na Eliščino nábřeží v Hradci Králové, kde rybáři na hladině Labe objevili tělo ženy. Hasiči vytáhli tělo na břeh. Místo události předali Policii ČR a vrátili se na základnu.

Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet