Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vyproštění kamionu se struskou v Lázních Darkov zajišťují dvě hasičské jednotky

Dvě jednotky profesionálních hasičů z HZS MSK zasahovaly ve středu 19. 10. 2016 odpoledne v Karviné, místní části Lázně Darkov, u nehody převráceného kamionu Iveco s přívěsem, který převážel strusku.

Řidič se lehce zranil, po ošetření se vrátil na místo nehody. Na pravém boku ležící soupravu, která zasahovala do silnice, postavila zpět na kola těžká hasičská technika.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno ve středu o půl jedné odpoledne. Do Lázní Darkov vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Karviná a Ostrava-Zábřeh, odkud přijel vyprošťovací speciál Mercedes Actros Bizon, silný automobilový jeřáb Demag/Terex a pojízdná dílna.

Kamion převážel strusku, která byla částečně vysypaná do příkopu u silnice. Poškodil svodidla. Hasiči zabezpečili soupravu před případným požárem, zastavili únik hydraulického oleje a nafty a na potřísněnou silnici použili nasákavý sorbent. Mimo silnici provozní kapaliny neunikly.

Po úspěšném postavení soupravy pomocí hasičské vyprošťovací techniky zpět na kola zajistila její odtah specializovaná firma. Nakládku vysypaného materiálu zpět na přistavené vozidlo také zajistil majitelem soupravy.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet