Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy HZS Karlovarského kraje ze dne 1.12. 2008

V pondělí 1. prosince 2008 vyjížděli hasiči Karlovarského kraje 7×. Ke 3 požárům, jedné dopravní nehodě, 2× poskytovali technickou pomoc a jeden výjezd byl označen jako planý poplach.

V pondělí 1. prosince 2008 vyjížděli hasiči Karlovarského kraje 7×. Ke 3 požárům, jedné dopravní nehodě, 2× poskytovali technickou pomoc a jeden výjezd byl označen jako planý poplach.

V rámci technické pomoci odstraňovali v 11.21 hod. nejdečtí dobrovolní hasiči rampouchy, které visely s okapů na Náměstí Karla IV. nad vchodem domu. Museli použít výškovou techniku. Nejprve však musely odjet zaparkované osobní automobily. V Bečově nad Teplou došlo ve 12.44 hod. k zahoření v rozvodné skříni elektroinstalace místního výrobního podniku. Porucha byla odstraněna beze škody.

Dobrovolní hasiči z Nejdku a Pozorky odstraňovali kolem 16. hod. v Nejdku – Dvořákově ulici rozsáhlou olejovou skvrnu. Poté zjistili další výskyt oleje na silnici č. 220 ve směru na Vysokou Pec. Na likvidaci tohoto nebezpečí spotřebovali téměř 60 kg. sorbentu. Do Mariánskolázeňské ulice v Karlových Varech vyjeli krátce před 18. hod. jak profesionální hasiči, tak i dobrovolní hasiči ze stanice Tašovice a Stará Role. Byl odtud ohlášen požár střechy domu. Na místě hasiči zjistili, že je střecha v pořádku, ale hoří saze v komíně. Oheň zlikvidovali pískem. Majiteli naštěstí nevznikla žádná škoda.

K dalšímu požáru, tentokrát odpadu v kontejneru, vyjížděli karlovarští hasiči do Západní ulice v 18.28 hod. Vzhledem k tomu, že byl kontejner plechový, nevznikla žádná škoda. Dopravní nehoda dodávkového automobilu ve Vintířově, ke které vyjížděli hasiči ze stanice Sokolov a Chodov ve 22.26 hod, se obešla bez zranění i přesto, že se automobil převrátil na bok. Hasiči na vozidle odpojili akumulátor a poté asistovali odtahové službě při nakládání vozidla.


Ilustrační foto

PhDr. František Petr
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje


-swo-

Sdílet