Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U vážné dopravní nehody nedaleko Slaného zasahoval vrtulník

Dne 2. prosince ve 14:51 hodin byla na tísňovou linku hasičů ohlášena vážná dopravní nehoda osobního vozidla mezi obcemi Slaný a Smečno na Kladensku.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Slaný s jedním zásahovým automobilem.



Hasiči přijeli na místo události ve 14:58 hodin. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu osobního vozidla Renault Thalia. Vozidlo z dosud neznámých příčin sjelo z vozovky do příkopu, narazilo pravým bokem do kmene stromu a převrátilo se na levý bok. Náraz vozidla byl tak silný, že řidiče vymrštil ven z vozidla.

Do příjezdu záchranné služby poskytovala těžce zraněnému muži zásahová jednotka hasičů předlékařskou pomoc. Hasiči odpojili akumulátor a tím zamezili vzniku požáru. V 15:19 hodin na místo nehody přilětěl vrtulník záchranné služby. Hasiči společně se záchranáři naložili těžce zraněnou osobu do vrtulníku, která byla následně transportována do pražské nemocnice.

Silniční komunikace mezi Smečnem a Slaným byla téměř dvě hodiny neprůjezdná.

Foto: por. Bc. Tomáš Nocar – ZPP Kladno


Lukáš Vejvar

Oddělení ZPP Kladno

HZS Středočeského kraje


-kaw- 

Sdílet