Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladý řidič nezvládl smyk při předjíždění

Dne 3. 12. 2008 ve 12:36 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta u Kvasic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hranici okresů, mezi obcí Kvasice a Tlumačov, došlo k vážné havárii osobního auta zn. Fiat Punto.

Jednadvacetiletý řidič nezvládl manévr předjíždění a při zařazení do jízdního pruhu dostal smyk. Ve smyku se dostal mimo vozovku, kde havaroval přes střechu do pole. Sám řidič utrpěl vážnější zranění na hlavě a zraněny byly i jeho dvě spolujezdkyně.

Na místo vyjela společně s hasiči i zdravotnická záchranná služba, která poskytla účastníkům havárie první pomoc. Po ošetření byli všichni tři odvezeni do nemocnice k další nezbytné péči a vyšetření.

Hasiči zajistili vůz proti případnému požáru. Vozidlo havarovalo v pásmu ochrany vodního zdroje II. stupně a jen pár metrů od hranice pásma I. stupně. Operační důstojník informoval o události také pracovníky vodovodů a kanalizací. Unikající provozní kapaliny a oleje byly hasiči zachytávány do sběrných nádob.

Vyproštění havarovaného vozidla si zajistil majitel za pomoci asistenční služby motoristům. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost pouze na jednu polovinu vozovky.



mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet