Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič při couvání u liberecké nemocnice přehlédl chodkyni, zpod vozidla ji museli vyprostit hasiči

K vážné dopravní nehodě vyjížděli dopravní policisté v neděli 23. října 2016 krátce před jednou hodinou odpoledne v Liberci, do ulice Jablonecká. Došlo zde ke střetu osobního vozidla s chodkyní. Řidič vozidla VW Transporter couval u budovy v areálu Krajské nemocnice Liberec do parkovacího místa na chodníku, které je od zbytku chodníku odděleno zábradlím.

Při couvání však přehlédl 80letou chodkyni, která se v tu dobu pohybovala na chodníku v místě, kde parkují vozidla, a zadní částí vozidla do ní narazil. Následně žena upadla na zem a zůstala zaklíněná pod vozidlem. Na místě zasahoval hasičský záchranný sbor Libereckého kraje, který ženu zpod vozidla vyprošťoval.

Při nehodě utrpěla žena velmi vážná poranění, se kterými ji převezlo z místa nehody vozidlo Zdravotnické záchranné služby Liberec do Krajské nemocnice Liberec, kde byla hospitalizována.

Policisté vyloučili alkohol u řidiče provedou orientační dechovou zkouškou přístrojem Dräger. U chodkyně nemohli dechovou zkoušku s ohledem na její zdravotní stav provést, policisté si proto vyžádali provedení odborného lékařského vyšetření s odběrem krve.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
Policie ČR
Sdílet