Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Petrově nad Desnou mají od konce října nový dopravní automobil Mercedes, dodal ho Kobit

V pátek 21. října 2016 došlo ke slavnostnímu předání nového dopravního automobilu v Petrově nad Desnou. Tím vyvrcholily bezmála roční přípravy, které byly s novým vozem spojeny.

Vozidlo na podvozku Mercedes 4×4 dodala společnost Kobit Slatiňany. Slavnostního předání se zúčastnila celá jednotka, členové zastupitelstva obce Petrova, starosta obce Rejchartice, zástupci HZS ze Šumperka, jednotky okolních obcí a občané.

Nový dopravní automobil je postaven na podvozku Mercedes-Benz Sprinter 314 CDI s pohonem všech kol, motorem o výkonu 105 kW a manuálně řazenou převodovkou.

V prostoru nástupu řidiče do vozu je zásuvka pro dobíjení Rettbox.

V devítimístné kabině osádky je nainstalovaná analogová radiostanice Motorola GM 360. Nechybí klimatizace a doplňkový výměník topení v prostoru druhé a třetí řady sedadel.

Dopravní automobil je vybaven dvěma požárními světlomety o napětí 12 voltů se světelným tokem 1 300 lumenů. Světlomety mají magnetické uchycení a připojují se kabelem o délce 3 metry k elektrické soustavě vozu.

Dobíjecí úchyty pro dvě ruční radiostanice Motorola GP 340 a tři svítilny Survivor LED jsou umístěny v zadní části vozu.

Do výbavy vozu patří rovněž lékárnička velikosti III, hasicí přístroje s oxidem uhličitým a práškem, variabilní ruční vyprošťovací nástroj, řezače bezpečnostních pásů, chirurgické rukavice i červenobílá vytyčovací páska.

Pořizovací cena Mercedesu je 1 415 000 korun včetně. DPH. Uhrazena byla částečně z dotací Ministerstva vnitra ve výši 450 tisíc korun a Olomouckého kraje ve výši 100 tisíc korun.

Sdílet