Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Učně, který při hře s ohněm zapálil spolužáka, poslal soud do vězení

Za březnovou hru s benzinem a zapalovačem při výcviku v dílnách, která skončila vážným zraněním učně, poslala soudkyně na sedm měsíců do vězení jeho sedmnáctiletého spolužáka. Škrtl zapalovačem v okamžiku, kdy si jeho protějšek zvrhl na pracovní oblečení kelímek s benzinem, kterým měli čistit soustruh.

ILUSTRAČNÍ FOTO

Případ z letošního března začal hrou, kdy se učni pošťuchovali a snažili se vzájemně zapálit pár kapek benzinu na oblečení toho druhého. Šestnáctiletý chlapec na sebe ale zvrhl kalíšek s hořlavinou, vzplálo na něm oblečení a plameny mu těžce popálily obličej, hrudník i ruce.

Mladík se dodnes léčí z popálenin a má bolesti. Jeho zranění jsou stále viditelná, na obličeji nosí speciální masku. Lékaři mu však dávají naději, že se zranění podaří vyléčit.

Souzený mladík, který škrtl zapalovačem, k případu nevypovídal. „Obviněný v průběhu jednání neprojevil lítost. Dlouho a pečlivě jsem vše zvažovala, ale jiný než nepodmíněný trest se v tomto případě nedal uložit,“ uvedla soudkyně Okresního soudu Plzeň-jih Drahomíra Regnerová.

Advokát souzeného učně Ivo Žižkovský odmítá, že by mladík chtěl spolužákovi úmyslně ublížit. Údajně ani netušil, že na sebe kamarád zvrhl kelímek s benzinem. „Bylo to neštěstí, v žádném případě úmysl. On ho nechtěl podpálit ani mu ublížit. Když oblečení vzplálo, strhal ho z něj,“ objasňuje Žižkovský jeden z důvodů, proč se proti verdiktu okresního soudu odvolají.

Celý článek si můžete přečíst ZDE.

Převzato ze serveru iDNES.cz

-kaw-

Sdílet