Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V paneláku hořela elektroinstalace

Dne 6. 12. 2008 v 11:25 byl na tísňovou linku 150 ohlášen požár bytu v panelovém domě v ulici Čelakovická ve Varnsdorfu.

Dne 6. 12. 2008 v 11:25 byl na tísňovou linku 150 ohlášen požár bytu v panelovém domě v ulici Čelakovická ve Varnsdorfu.

Na místo události okamžitě vyjela jednotka HZS ÚK s technikou CAS-32 Tatra a RZA-1 Nissan. Po příjezdu bylo průzkumem zjištěno silné zakouření bytu. Velitel zásahu nechal také svolat JSDH Varnsdorf, která vyjela v počtu 1+5 s technikou CAS-24 Terrno.

Cestou se 4 hasiči vybavili ochrannými prostředky a dýchacím přístrojem, který uvedli do pohotovostního stavu. Jelikož majitel bytu nebyl k zastižení, jednotka HZS ÚK přistavila nastavovací žebřík ze strany balkónu a začala provádět hasební zásah proudnicí Rambojet. JSDH se po ohlášení u velitele zásahu připravila vystřídat hasiče uvnitř bytu, ale nakonec to nebylo nutné.

Po otevření oken a odvětrání bylo důkladně dohašeno ohnisko požáru a byla stanovena předběžná verze příčiny vzniku požáru: závada na elektroinstalaci. Po uklizení veškerých prostředků jsme dostali svolení od velitele zásahu odjet na základnu, kde jsme po 12:00 nahlásili akceschopnost jednotky.

Jan Přerovský
JSDH Varnsdorf

-miw-

Sdílet