Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Praze na Letné nacvičovali vyhledání osob a likvidaci požáru za pomoci kyslíkových dýchacích přístrojů

V pondělí 31. 10. 2016 ve večerních hodinách hasiči HZS hl. m. Prahy společně s hasiči HZSP Dopravního podniku hl. m. Prahy nacvičovali vyhledání osob a likvidaci požáru za pomoci kyslíkových dýchacích přístrojů v podzemním komplexu na Letné, pod „Metronomem“.

Jednalo se o rozlehlý podzemní komplex chodeb, velitel si na místo vyžádal další posilové jednotky a kyslíkové přístroje pro dlouho trvající zásah. Uvnitř se totiž nacházely dle svědků dvě osoby. Ty byly nalezeny a vyvedeny ven. Požár byl zdolán a uhašen jedním vodním proudem.

Pražský metronom je kinetický sochařský objekt Vratislava Nováka, instalovaný roku 1991 v místě bývalého Stalinova pomníku v Praze na Letné nad Čechovým mostem.

Spolu s kyvadlem je vysoký 25 metrů a váží 7 tun. Stroj pohánějící pohyblivé součásti je uložen v tříbokém jehlanu.

Cvičení mělo prověřit komunikaci a funkčnost radiostanic v rozsáhlých betonových prostorech a provádění záchranných a likvidačních prací ve ztížených podmínkách s kyslíkovými přístroji.

Za spolupráci děkujeme hasičům Dopravního podniku hl. m. Prahy, kteří nám poskytli kyslíkové dýchací přístroje. Cvičení bylo ukončeno krátce před 23 hodinou.

Sdílet