Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Valná hromada u SDH Mělník-Blata začala požárem

V sobotu 6. 12. 2008 proběhla výroční Valná hromada u Sboru dobrovolných hasičů Mělník-Blata, které předcházel požár rodinného domu.

V sobotu 6. 12. 2008 proběhla výroční Valná hromada u Sboru dobrovolných hasičů Mělník-Blata, které předcházel požár rodinného domu.

Samotné schůzi předcházeli přípravy, jako je úklid v hasičárně a v jejím okolí. Páteční vaření guláše, se poněkud zvrtlo na oslavu narozenin naší starostky. Takže někteří se domů dostali v ranních hodinách.

Sobotní odpoledne chlapům ze zásahové jednotky „zpestřil" požár rodinného domu v Mělníku. Obětavě, mimo jiných, zasahoval i Václav Ivančík, který bydlí v sousedství události. Při zásahu byl lehce zraněn na obličeji. Bohužel, ochranné prostředky měl v hasičárně, která je vzdálená od místa události cca 1 km.

Valná hromada začala v půl sedmé a zahájila jí starostka sboru Pavla Urbanová. Na úvod přivítala přítomné členy a hosty. Po volbě komisí následoval kulturní program, který si připravili děti se svou vedoucí Ludmilou Bouškovou. Nejprve s děvčaty zatančili v rytmu a choreografii aerobiku, pak následovala scénka a na závěr soutěž inspirována podle televizní soutěže „Hádej kdo jsem?". Všichni se dobře bavili a naše ratolesti byly odměněny potleskem. Pak následovalo oceňování členů od místní organizace, ale i od okresní, kterou zastupoval p. Václav Flek. Jednatelka sboru paní Kateřina Koulová přečetla přítomným výroční zprávu o činnosti sboru, pozvala přítomné na náš hasičský ples, který se bude konat již v tradičním termínu, a to 17.ledna a 21.února. Následně bratr Miloslav Urban informoval přítomné o výsledku hospodaření sboru a poděloval hospodářce Janě Bohuslavové za vedení pokladny.

V rozpravě vystoupilo několik hostů ze spřátelených sborů, jako jsou SDH Mělník-Chloumek, SDH Mělník-Vehlovice, SDH Mělník-Mlazice. Vystoupil i zástupce OSH ČMS p. Flek, vyzdvihl výbornou činnost s dětmi a mládeží, no zdůraznil i dodržování strojové kázně a lepší účast dospělých na soutěžích. Dále vystoupil bývalý velitel pan Jaroslav Havel, který mimo jiné ocenil změnu interiéru hasičárny. V rozpravě vystoupil i současný velitel zásahové JSDH Mělník p. Martin Legner, který ve stručnosti zhodnotil činnost, poděkoval za práci a spolupráci v rámci zásahové jednotky.

Vzhledem k tomu, že v zásahové jednotce z pracovních důvodů končí dlouholetý člen p. Milan Weishaupt, předal mu p. David Kučera, pověřen zastupováním starosty Města Mělník při této příležitosti, dárkový balíček a poděkoval mu za jeho odvedenou práci v zásahové jednotce. Pan Weishaupt i nadále zůstává členem SDH Mělník-Blata. Od nového roku ho v jednotce nahradí pan Pavel Veselý mladší. Je pozitivní, že generační výměna úspěšně pokračuje díky našim dlouholetým členům a jejich synům.

Pak následovala volná zábava. V rámci pobavení se uspořádala malá soutěž dvojic ve skládání puzzle znaku sboru na čas. Zvítězili manželé Koulovi a jako odměnu získali trička s logem serveru Požáry.cz.

Myslím, že se letošní výroční schůze povedla a utužila tak přátelství jednotlivých členů a hostů.



Autorka fotografií požáru RD: Deník/Michaela Rozsypalová


Pro Požáry.cz Jana Bohuslavová, SDH Mělník-Blata

-wap-

Sdílet