Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve staré silážní věži hořela izolace

V neděli 7. prosince 2008 v 11:02 hod. byl ohlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje požár železobetonové silážní věže v bývalém zemědělském objektu ve Stružnici. Na vině požáru byly demoliční práce. Při řezání pláště věže autogenovou soupravou došlo k požáru izolace.

Na místo požáru vyjeli profesionální hasiči z České Lípy spolu s českolipskými dobrovolnými kolegy a jednotkou SDH obce Jezvé. Po příjezdu na místo zjistili, že v jedenáctimetrové betonové nádrži o průměru 10 metrů šlehají nárazově plameny. Hasiči se rozmístili do přilehlých částí a nasadili na požár jeden útočný proud se střední pěnou a další dva proudy s pěnou těžkou. Stanoviště pro čerpání hasební vody zřídili dobrovolní hasiči na místní požární nádrži a další na řece Ploučnici. Ve 12:30 hod. předali profesionální hasiči místo zásahu místní dobrovolné jednotce a nařídili na místě dvanácti hodinovou dohlídku.

Protože se jednalo o objekt v demolici, nebyla výše škody vyčíslena. Za nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm uložil vyšetřovatel HZS Libereckého kraje na místě blokovou pokutu.


por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje


-swo-

Sdílet