Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny zničily v Pozlovicích na Zlínsku část podkroví a střechy rodinného domu

Jako první dorazily v 14:18 hodin na místo hlášeného požáru rodinného domu jednotky dobrovolných hasičů z Pozlovic a profesionálních hasičů ze stanice Luhačovice. V dalších minutách zasahující jednotky posílili i dobrovolní hasiči z Luhačovic.

Požár vznikl v části hospodářské přístavby, která navazovala přímo na objekt dvoupodlažního rodinného domu. Z přístavby se plameny rozšířily do půdního prostoru a na střešní konstrukce domu. V době příjezdu hasičů byla požárem zasažena téměř polovina půdního prostoru a střechy a plameny se dále šířily. Po nasazení několika vodních proudů se hasičům podařilo plameny srazit. Současně s rozebíráním střechy pak dohašovali jednotlivá ložiska hoření a ochlazovali zasažený prostor vodou. Část hasičů zasahovala v dýchací technice.

V 15:43 hodin ohlásil velitel zásahu lokalizaci a za další hodinu celkovou likvidaci požáru. Hasebním zásahem se jednotkám podařilo zachránit část střechy a obytné prostory domu. Z důvodu zvýšené spotřeby vody byla v průběhu zásahu zřízena i kyvadlová doprava od blízkého hydrantu.

Příčina vzniku požáru, výše způsobené škody a uchráněných hodnot jsou předmětem dalšího šetření.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet