Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Stavební úpravy stanice Sokolov, závěr roku 2008

V současné době vstupuje do závěrečné fáze první etapa stavební akce která se týká rekonstrukce stanice Sokolov. Tato rekonstrukce vyhoví rovněž požadavkům energetického auditu, který zde proběhl.

V současné době vstupuje do závěrečné fáze první etapa stavební akce která se týká rekonstrukce stanice Sokolov. Tato rekonstrukce vyhoví rovněž požadavkům energetického auditu, který zde proběhl. V objektu správní budovy a výjezdových garáží byla provedena výměna oken, dveří a výjezdových vrat. Rovněž byla u jednotlivých objektů provedena rekonstrukce fasád s částečným zateplením. Stavební práce byly zahájeny v říjnu a v letošním roce si vyžádají si částku téměř 5 mil Kč.

Druhá etapa stavební akce je plánovaná na příští rok a její uskutečnění bude závislé na přidělení finančních prostředků ze státního rozpočtu. Předpokládaná výše finančních nákladů na kompletní dokončení výměny výplní otvorů a rekonstrukce fasád s novým barevným řešením zbylých objektů v areálu stanice je 5,5 mil. Kč. Výsledné barevné řešení fasád sokolovské stanice bude totožné se stanicemi Karlovy Vary a Cheb. Po dokončení těchto stavebních investičních akcí by měla stanice Sokolov plně splňovat všechna úsporná opatření vyplývající ze zpracovaného energetického auditu a také požadavky na ekonomický provoz a hospodárné nakládání s energiemi. Především by ale měla odpovídat i soudobým požadavkům na pracovní prostředí hasičů.


Info: Franišek Petr, HZS KVK

-wap-

Sdílet