Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V místní části Studeňany v Radimi hořelo v rodinném domě, uvnitř hasiči našli popálenou osobu

K požáru rodinného domu došlo v pátek odpoledne v místní části Studeňany v Radimi. Na místo události vyjeli v 16:32 hodin profesionální hasiči z Jičína, dobrovolní hasiči ze Železnice a Valdic.

Po příjezdu první jednotky na místo byl zjištěn menší požár v rodinném domě. Ten hasiči rychle zlikvidovali jedním vodním proudem. Během průzkumu hasiči nalezli uvnitř domu silně popálenou ženu v bezvědomí. Ihned ji vynesli ven a poskytli ji nezbytnou předlékařskou­ pomoc.

Zraněné pětapadesátileté ženě nasadili kyslíkovou polomasku, na poraněná místa přiložili krycí popáleninové roušky a použili další nezbytný materiál k ošetření. Na místo byl povolán vrtulník Letecké záchranné služby Hradec Králové, který ženu přepravil na specializované popáleninové centrum do pražské vinohradské nemocnice.

Po závěrečném průzkumu domu se hasiči postupně vrátili na své základny. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 300 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet