Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na náledí u Olomouce se srazily desítky aut

Rychlostní silnici R35 z Olomouce zablokovala hromadná srážka 25 vozů. Podle prvních informací bylo zraněno sedm lidí. Dopravu řídí policisté, směr na Ostravu je uzavřený. Auta havarovala poblíž sjezdu na Tovačov.

Rychlostní silnici R35 z Olomouce zablokovala hromadná srážka 25 vozů. Podle prvních informací bylo zraněno sedm lidí. Dopravu řídí policisté, směr na Ostravu je uzavřený. Auta havarovala poblíž sjezdu na Tovačov. Řidič musí počítat s objížďkou úseku několik hodin. Na místě je velmi špatná viditelnost kvůli mlze.

První ze série srážek aut se podle vedoucího dálničního oddělení Kocourovce Davida Štěpánka odehrála poblíž olomoucké městské části Nemilany kolem 09:00. „Konečný počet havarovaných aut zatím neznáme, určitě jich tam ale je 25. Kolegové na místě mapují situaci,“ uvedl Štěpánek.

„Poslali jsme na místo i psychologickou službu a autobus s dekami a čajem, který budou moci využít účastníci nehody,“ řekla důstojnice krajských hasičů Vendula Wágnerová.

Osmapadesátiletý řidič zemřel v úterý ráno při nehodě na silnici mezi Olomoucí a Šternberkem. Ze zatím neznámých příčin vyjel řidič do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozem. Střet se stal u odbočky na Šternov.

Ilustrační foto - skutečnosti na fotografii v žádném případě nemusejí odpovídat skutečnosti

Celý článek si můžete přečíst na serveru novinky.cz

-kow-

Sdílet