Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž nepřežil zavalení zeminou ve výkopu

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v úterý 9. 12. 2008 před polednem v Hrádku (okres Frýdek-Místek), kde uvolněná zemina, balvany a kusy betonu z výkopu kanalizace zavalily dva muže středního věku. Jeden muž sesuv horniny nepřežil, druhého hasiči vyprošťovali.

Operační středisko hasičů informovala o nehodě Zdravotnická záchranná služba. Na místo byla vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Třinci a s ní dobrovolní hasiči z obce Jablunkov.

Zhruba dva metry hluboký a dva metry široký příkop hloubil nedaleko železniční stanice bagr. Nezapažené stěny se uvolnily a zranily dva muže. Po příjezdu hasičů na místo nehody již byl první z mužů, ležící na dně výkopu, po smrti. Patrně jej zasáhl balvan. Druhý muž měl zasypány nohy. Hasiči rychle balvany a kusy zeminy rukama odnesli a zraněného muže opatrně vytáhli.

Ještě ve výkopu jej položili na páteřovou desku a dali mu krční límec. Po ošetření rychlou záchrannou službou jej pomohli naložit do sanitky, muž skončil v nemocnici v Třinci. Hasičské jednotky se vrátily na základnu.

Na místo přijela Policie ČR, která celou nehodu zdokumentovala. Profesionální hasiči z Třince se pak do Hrádku vrátili, aby pomohli s naložením těla mrtvého dělníka.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje 

-miw-

Sdílet