Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Fiat skončil po nárazu do stromu v příkopu

Ve 12.52 hodin hasiči zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla fiat, které na silnici ve Svitavách skončilo po nárazu do stromu v příkopě. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, kterou si do péče převzala zdravotnická záchranná služba.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Dne 9. prosince v 8 hodin byli hasiči ze stanice Moravská Třebová a dobrovolní hasiči z Jevíčka přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici v Jevíčku. Řidič osobního vozidla Ford Focus na namrzlé vozovce pravděpodobně nezvládl řízení. Při kolizi došlo ke zranění dvou dospělých osob a dvou dětí. Hasiči povolali správu a údržbu silnic, aby jejich pracovníci provedli posypání kluzké vozovky. Po zadokumentování nehody policisty hasiči vyprostili vozidlo.

Ve 12.52 hodin hasiči zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla fiat, které na silnici ve Svitavách skončilo po nárazu do stromu v příkopě. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, kterou si do péče převzala zdravotnická záchranná služba. Hasiči provedli protipožární opatření, zamezili úniku provozních náplní a pomocí jeřábu vytáhli automobil z příkopu a umístili na vozidlo odtahové služby.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Devátý prosincový den vyjížděly hasičské vozy na Chrudimsku nejprve ve 12.25 hodin do ulice Dr. Peška, kde mělo dojít k pádu stropu v panelovém domě. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že se jedná pouze o opadanou omítku. Událost se obešla bez zranění. Ve 12.38 hodin chrudimští hasiči byli přivoláni do části Žumberku do Částkova, kde hořely saze v komíně. Saze nechali hasiči pod kontrolou dohořet, zkontrolovali objekt a vrátili se zpět na základnu. Požár sazí byl beze škody.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

Foto z DN ve Svitavách: Libor Matouš – HZS Pardubického kraje
Foto ze zásahů v Chrudimi: stanice Chrudim

-miw-

Sdílet