Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 9. prosince 2008

Královéhradečtí hasiči byli po osmé hodině ráno přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla na silnici za obcí Skalička. Řidička osobního vozidla Opel Astra nezvládla v zatáčce řízení a vyjela mimo vozovku. Narazila do dopravní značky a následně do mostního zábradlí.

Hradec Králové

Královéhradečtí hasiči byli po osmé hodině ráno přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla na silnici za obcí Skalička. Řidička osobního vozidla Opel Astra nezvládla v zatáčce řízení a vyjela mimo vozovku. Narazila do dopravní značky a následně do mostního zábradlí. Vozidlo skončilo v příkopu v potoce. Řidička utrpěla zranění a byla záchrannou službou převezena do nemocnice. Hasiči odpojili akumulátor a pomocí vyprošťovacího automobilu vytáhli vozidlo z příkopu. Příčiny nehody šetří Policie.

Hradečtí hasiči od místa nehody přejížděli k další dopravní nehodě, která se stala asi o kilometr dále na silnici III. třídy v katastru obce Smiřice. Na místo byli přivoláni také profesionální hasiči z Jaroměře. Třiatřicetiletá řidička osobního vozidla Š Felície vyjela v zatáčce do protisměru, kde se čelně střetla s nákladním vozidlem DAF. Ve škodovce cestovaly také dvě děti ve věku jeden a pět let, které byly připoutány v autosedačkách. Řidička a malý chlapec utrpěli zranění a byli převezeni do nemocnice. K vyšetření byla převezena také pětiletá holčička. Hasiči zajistili vozidla proti požáru, odpojili autobaterie a zabránili úniku provozních kapalin. Pomohli s naložením vozidel na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Po osmé hodině večer hasiči likvidovali požár plastového kontejneru na zastávce městské hromadné dopravy v ulici Petra Jilemnického v Plotištích nad Labem.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Rychnovští profesionální hasiči vyjeli v 06:55 hodin k hlášené dopravní nehodě na silnici č. I/14 u Rychnova nad Kněžnou. Osobní vozidlo Fiat Punto skončilo na střeše mimo vozovku. V době příjezdu hasičů byla devětatřicetiletá řidička mimo vozidlo, byla při vědomí a komunikovala. Záchranná služba převezla ženu k dalšímu vyšetření do nemocnice. Z poškozeného vozidla unikaly ropné látky, které hasiči jímali do textilních rohoží. Po dohodě s Policií ČR převrátili vozidlo zpět na kola a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Rychnov nad Kněžnou.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí byli v 17:12 hodin přivoláni k dopravní nehodě dvou vozidel. Na silnici č. I/11 u Lípy nad Orlicí se srazilo osobní vozidlo Volkswagen Jetta s nákladním automobilem zn. Renault Premium. Osobní auto skončilo na střeše mimo vozovku, také nákladní vůz sjel mimo silnici. V osobním vozidle byly zraněny dvě osoby, které převezla záchranná služba do nemocnice. Hasiči převrátili vozidlo zpět na kola a odpojili autobaterii. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR. (foto: stanice Rychnov nad Kněžnou)

Rychnovští hasiči ve 20:30 hodin vyjeli k otevření dveří rodinného domu v ulici Rudé armády v Doudlebách nad Orlicí. Uvnitř se nacházela starší žena po zdravotní příhodě. Hasiči se do domu dostali přes půdu, když odvrtali podhledy u střechy. Sedmasedmdesá­tiletou ženu pomohli naložit do sanity a záchranná služba ji převezla k dalšímu vyšetření do nemocnice.

Dobrovolní hasiči z obce Záměl vyjeli na žádost starostky obce k odstranění stromu, který hrozil pádem na zemědělskou usedlost v obci.

Územní odbor Náchod

Hasiči z Jaroměře vyjeli v 08:40 hodin k dopravní nehodě osobního vozidla na silnici u obce Smržov. Řidič osobního vozidla Citroën C2 zřejmě nezvládl na kluzké vozovce řízení a vyjel mimo vozovku. Vozidlo skončilo na boku. Ještě před příjezdem hasičů se podařilo kolemjedoucím řidičům převrátit vozidlo zpět na kola a vytáhnout řidiče. Ten vyvázl bez zranění. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních látek.

V 09:45 hodin byli hasiči z Jaroměře přivoláni k další dopravní nehodě, která se stala u obce Rtyně. Při srážce osobního vozidla Opel Astra s nákladním vozidlem Mercedes Sprinter nebyl nikdo zraněn. Osobní automobil skončil po srážce v příkopu. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální a dobrovolní hasiči z Náchoda vyjeli k ohlášenému požáru ve sklepě domu v Borské ulici v Náchodě. Po příjezdu jednotek na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že prostory jsou zakouřeny od dýmovnice.

Hasiči ze stanice Jaroměř byli v 19:36 hodin přivoláni k požáru sazí v komíně v truhlárně v Kostelní ulici v Jaroměři. Hasiči uzavřeli přívod vzduchu do komínového tělesa a vyčistili komín.

Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči z Hostinného byli ve 12:46 hodin přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla v Husitské ulici v Hostinném. Vozidlo skončilo na střeše mimo vozovku. Tříčlenná posádka vyvázla bez zranění. Z vozidla uniklo nepatrné množství benzinu, které hasiči zachytili do speciální nádoby. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Vrchlabí byli ve 13:18 hodin přivoláni k úniku provozních kapalin z nákladního vozidla Tatra v Prostředním Lánově. Z opravovaného vozidla unikly do půdy asi dva litry oleje. Hasiči zabezpečili vozidlo proti dalšímu úniku. O události byl informován odbor životního prostředí z Vrchlabí.

Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Nové Paky vyjeli v 06:50 hodin k dopravní nehodě, která se stala na silnici u obce Pecka. Osobní vozidlo skončilo na boku mimo vozovku. Dvě osoby byly zraněny a převezeny záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zabezpečili automobil proti požáru, odpojili autobaterii a zabránili úniku provozních látek. Po zadokumentování události otočili vozidlo zpět na kola. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jičínští hasiči otevírali dveře bytu v Libuni.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet