Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z hrozivě vypadající nehody vyvázl řidič kamionu téměř bez zranění, havaroval na silnici z Hradce Králové do Pardubic

Plně naložený kamion havaroval dnes 9. listopadu 2016 nad ránem na hlavní silnici č. I/37 z Hradce Králové do Pardubic. U Opatovic nad Labem v Pardubickém kraji řidič nákladního vozidla s návěsem vyjel ze silnice, prorazil svodidla a několikrát se převrátil přes střechu ze srázu.

Kolos skončil zhruba sedm metrů pod úrovní vozovky na střeše. Jeho řidič se dostal z kabiny sám a nejevil známky zranění. Na místo události vyjeli v 02:46 hodin profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové s rychlým zásahovým automobilem a cisternou.

Vzhledem k silné destrukci kabiny tahače hasiči přivolali na místo záchrannou službu, která prohlédla a převezla řidiče z preventivních důvodů do pardubické nemocnice. Při nehodě neunikly z kamionu žádné provozní náplně ani pohonné hmoty. Na místo byli přivoláni pracovníci Správy a údržby silnic, kteří označili místo poškozených svodidel.

Hasiči zajistili tahač proti případnému požáru a vyčkali na příjezd dopravních policistů z Pardubic. Poté předali místo události Policii ČR a před čtvrtou hodinou ráno se vrátili zpět na svou základnu.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet