Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Celorepublikový přebor HZS ČR ve volejbalu ovládli v roce 2016 jihočeští ha­siči

Sportovní hala Technické univerzity Liberec ožila 8. – 9. 11. 2016 Přeborem HZS ČR ve volejbalu 2016, jehož pořadatelem byl HZS Libereckého kraje a Sportovní klub HZS LK. O přebornický titul svedlo bitvu celkem 14 týmů z celé České republiky.

Slavnostního zahájení se zúčastnil i generální ředitel HZS ČR genmjr. Drahoslav Ryba. Všechny týmy převedly kvalitní výkony. Z finálového souboje, ve kterém se střetli hráči z HZS Jihočeského kraje a HZS Plzeňského kraje, vzešli jako vítězové Jihočeši.

Tým HZS Libereckého kraje sehrál několik napínavých utkání např. s kolegy ze Středočeského nebo Moravskoslezského kraje. Domácí se nakonec radovali z bronzové medaile.

Výsledky:

  1. HZS Jihočeského kraje
  2. HZS Plzeňského kraje
  3. HZS Libereckého kraje
  4. HZS hl. m. Prahy
  5. HZS Jihomoravského kraje
  6. HZS Moravskoslezského kraje
  7. HZS Středočeského kraje
  8. HZS Olomouckého kraje
  9. MV-generální ředitelství HZS ČR
  10. HZS Karlovarského kraje
  11. HZS Královéhradeckého kraje
  12. HZS Kraje Vysočina
  13. HZS Ústeckého kraje
  14. HZS Pardubického kraje

Titul nejužitečnějšího hráče, který byl největším přínosem svému týmu, získal Jan Piškule z HZS Plzeňského kraje. Z žen si obdobný titul odvezla Vendula Matějů z HZS Jihočeského kraje.


Tým HZS Plzeňského kraje, který dával dohromady kapitán a trenér v jedné osobě Honza Piškule, byl složený z následujících hráčů: Jiří Ulč (PS Plasy), Jan Piškule, Petr Kuryluk, Jan Václav, Roman Vetrák (všichni PS Košutka), Martin Roháč (PS Přeštice), Luboš Kasl (ÚO Tachov) a Oldřich Dobrý (KOPIS).

Naše družstvo jelo na turnaj se skromnými ambicemi, ale k překvapení všech se prokousalo až do finále.

V základní skupině jsme skončili druzí za družstvem Jihočechů, které jsme ovšem na skóre porazili. Hrálo se na dva sety a při remíze rozhodovalo vzájemné skóre.

Následoval pavouk, kde jsme ve čtvrtfinále porazili tým Jižní Moravy (2:0).

Vyhrocené semifinále s družstvem z Prahy jsme vyhráli o jediný míč (na sety 1:1, na skóre 44:43).

Ve finále jsme narazili na obhájce z loňského šampionátu a naše soupeře ze základní skupiny – Jihočechy. Jejich bezchybná a soustředěná hra byla tentokrát bohužel nad naše síly a my prohráli 2:0 na sety. Stali jsme se tak vicemistry ČR, což je fantastický výsledek.

Chtěl bych vyzdvihnout výkony Honzy Piškuleho, který byl vyhlášen jako nejužitečnější hráč turnaje a také Jirky Ulče, který je nováček u HZS Plzeňského kraje a na pozici rozehrávače byl klíčovým hráčem. Oba byli právem při závěrečném vyhodnocení nominováni do reprezentace HZS ČR ve volejbalu.

npor. Ing. Martin ROHÁČ, velitel PS Přeštice


por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet