Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár odsávací pece se podařilo rychle uhasit zaměstnancům firmy

Dne 11. prosince 2008 v 5.31 hodin zasahovali pardubičtí hasiči v Černé za Bory. Ve firmě vyrábějící koberce a těsnění do vozidel došlo k zahoření odsávání u pece. Ještě před příjezdem hasičů se podařilo zaměstnancům plameny zlikvidovat. Hasiči poté zkontrolovali a rozebrali odsávání, aby dohasili další ohniska požáru.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Hasiči zasahovali 10. prosince v 6.21 hodin u dopravní nehody osobního automobilu Škoda Forman a nákladního automobilu Avia na silnici u vjezdu do masokombinátu v Poličce. Při nehodě byla zraněna jedna osoba. Hasiči vytáhli pomocí navijáku vozidlo, které skončilo mimo vozovku a provedli odstranění následků nehody.

HZS Pardubického kraje, stanice Pardubice

Dne 11. prosince 2008 v 5.31 hodin zasahovali pardubičtí hasiči v Černé za Bory. Ve firmě vyrábějící koberce a těsnění do vozidel došlo k zahoření odsávání u pece. Ještě před příjezdem hasičů se podařilo zaměstnancům plameny zlikvidovat. Hasiči poté zkontrolovali a rozebrali odsávání, aby dohasili další ohniska požáru. Ty hasiči zlikvidovali pomocí ručních hasicích přístrojů.

Podle vyšetřovatele jsou stanoveny dvě verze vzniku požáru – jednou z verzí je technologická závada na peci nebo došlo k vložení jednoho koberce do pece navíc a následnému vzpříčení koberců v peci. Proces tím mohl být zastaven a došlo ke vznícení koberců. Koberec v peci, dle zaměstnanců firmy, může být pouze 24 vteřin, v té době dojde ke spečení materiálu a poté koberec pec opouští. Škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun.

Ilustrační foto

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-swo-

Sdílet