Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič škodovky narazil do stromu vyprostili ho až hasiči

K vážné dopravní nehodě došlo dnes (11. prosince 2008) ráno u obce Obědovice ve směru z Hradce Králové na Prahu. Řidič osobního vozidla Š 105 L vyjel mimo vozovku a narazil do stromu. Nehoda byla na operační středisko HZS ohlášena v 08:40 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové s technickým automobilem a cisternou.

K vážné dopravní nehodě došlo dnes (11. prosince 2008) ráno u obce Obědovice ve směru z Hradce Králové na Prahu. Řidič osobního vozidla Š 105 L vyjel mimo vozovku a narazil do stromu. Nehoda byla na operační středisko HZS ohlášena v 08:40 hodin.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové s technickým automobilem a cisternou. V době příjezdu hasičů již u nehody zasahovala pozemní i letecká záchranná služba. Řidič škodovky z dosud nejasných příčin vjel do protisměru a mimo vozovku, kde narazil do stromu. Zraněný muž zůstal uvnitř vozidla zaklíněn. Hasiči museli pomocí hydraulického rozpínáku a nůžek odstranit sloupek, přední a zadní dveře na pravé straně vozidla. Sklopili opěradla předních sedaček a zraněného řidiče vyprostili.

Vrtulník záchranné služby muže přepravil do nemocnice. Hasiči následně odpojili autobaterii a zabezpečili vozidlo proti úniku provozních náplní. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Foto: centrální stanice Hradec Králové


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet