Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár poničil novou rekreační chatu v Deštné v Orlických horách na Rychnovsku, zasahovalo pět jednotek

Pět jednotek hasičů zasahovalo v noci z pátku na sobotu 12. listopadu 2016 u požáru chaty v Deštné v Orlických horách na Rychnovsku. Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje ohlášena v pátek ve 23:56 hodin.

Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a Rychnova nad Kněžnou, dále hasiči HZS podniku Škoda Kvasiny a dobrovolní hasiči z Deštné v Orlických horách a Olešnice v Orlických horách se sedmi zásahovými vozidly.

Při příjezdu první jednotky na místo byla část nové rekreační chaty o rozměrech zhruba osm krát osm metrů uhašena. Oheň zpozoroval sám majitel, který použil několik ručních hasicích přístrojů a zabránil šíření plamenů na jedné obvodové zdi.

Hasiči během několika minut lokalizovali požár druhé obvodové zdi. Poté museli rozebrat část obložení, pod kterým dohasili ohniska a pomocí přetlakové ventilace odvětrali zakouřený prostor chaty. Požár se podařilo zlikvidovat v 01:48 hodin.

Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada na elektroinstalaci. Oheň zasáhl a poškodil dvě obvodové zdi a střechu.

Hmotná škoda byla majitelem vyčíslena na 750 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 550 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet