Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tatra od THT zaparkovala v Petrovicích u Sedlčan, s financemi pomohl Fond zábrany škod a Středočeský kraj

Mrazivé sobotní odpoledne přivítalo 12. listopadu 2016 občany středočeské obce Petrovice u Sedlčan, aby společně s místními hasiči slavnostně převzali novou výjezdovou cisternu Tatra.

Slavnostní akci, při které byli přítomni i zástupci z HZS Středočeského kraje, krajského sdružení SDH a sousedních dobrovolných sborů, požehnal místní farář.

Na financování prvovýjezdové Tatry se podílel Fond zábrany škod České kanceláře pojistitelů částkou 2,5 milionu, Středočeský kraj přispěl prostřednictvím Fondu podpory dobrovolných hasičů a složek IZS dalším milionem a zbytek doplatila obec.

Ve výběrovém řízení vybrali zastupitelé dodavatele nové cisternové automobilové stříkačky firmu THT Polička a první říjnový den do Petrovic dorazila zbrusu nová Tatra 815.2 s požární nástavbou, která kromě nádrže na 4.900 l skýtá ještě potřebné prostory pro uložení hasičského náčiní a nářadí.

Tento stroj s výbornými technickými parametry nahradil CAS na podvozku Liaz z roku 1985.

Obec Petrovice u Sedlčan leží v malebném kraji na pravém břehu Vltavy mezi městy Milevsko a Sedlčany v oblasti nazývané „Čertova hrbatina“. Samotné Petrovice jsou posazeny do mělké kotliny (450m n.m.) ze všech stran obklopené kopci a návršími. Nejvyšší je Kozlov (709 m n.m.).

Zastupitelé Obce Petrovice zařadili do programu rozvoje obce ve volebním období 2014 – 2018 mimo jiné i obnovu hasičské techniky. Postupně vybavují všech 10 hasičských sborů, které jsou v obci, modernější technikou, aby byla ochrana obyvatelstva a majetku co nejúčinnější.

Sdílet