Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři příslušníci HZS Libereckého kraje obdrželi z rukou hejtmana medaili

V pátek 11. listopadu 2016 proběhlo v rámci Dne válečných veteránů slavnostní předávání Záslužných medailí IZS Libereckého kraje I. a II. stupně. Z rukou hejtmana Martina Půty byli v kasárnách 31. pluku radiační, chemické a biologické ochrany oceněni 3 příslušníci HZS Libereckého kraje.

Za zásah u loňského požáru v průmyslové zóně v Turnově dostal Záslužnou medaili I. stupně nprap. Petr Drešer a jeho kolega ppor. Karel Patka.

Přečtěte siPatnáct jednotek likvidovalo na Turnovsku požár haly v areálu soukromé firmy, událost si vyžádala 2 lidské životy

Petr Drešer jako velitel první jednotky požární ochrany na místě zásahu řídil záchranné a likvidační práce ve funkci velitele zásahu až do příjezdu velitele čety a v další fázi zásahu ve funkci velitele úseků číslo 1 a 2. Petr Drešer významným způsobem přispěl k efektivnímu nasazení sil a prostředků jednotek požární ochrany a složek IZS a úspěšné likvidaci požáru.

Karel Patka od okamžiku svého příjezdu do průmyslového objektu převzal řízení záchranných a likvidačních prací ve funkci velitele zásahu a v další fázi zásahu ve funkci člena štábu pro nasazení.

V jeho přímé působnosti byla organizace nasazení jednotek požární ochrany v místě zásahu a svým rozhodováním přispěl k úspěšnému omezení rozvoje požáru a jeho přenosu na další objekty. Tato skutečnost měla pozitivní vliv na poměr uchráněných hodnot a vzniklých škod.

Přečtěte siDobrovolní hasiči za své nasazení při zásahu v Turnově obdrželi od hejtmana záslužné medaile

Záslužnou medailí II. stupně ocenil hejtman plk. Jaroslava Víznera za celoživotní příkladnou práci v oblasti krizového řízení v Libereckém kraji. Jaroslav Vízner je příslušníkem HZS ČR od 1. ledna 2003 a po celou dobu vykonával různé funkce na úseku požární prevence, ochrany obyvatelstva a civilní nouzové připravenosti.

V oblasti krizového řízení pracoval již od roku 1995 jako vedoucí referátu obrany a ochrany obyvatel tehdejšího okresního úřadu. V roce 2008 byl ustanoven do funkce náměstka ředitele pro prevenci a civilní nouzovou připravenost.

Jaroslav Vízner se zasloužil o prohloubení spolupráce s představiteli samosprávy na místní i krajské úrovni, zejména v oblasti havarijního plánování a krizového řízení.

Komplexní, dlouholetá a systematická činnost plánování na úseku ochrany obyvatelstva a krizového řízení, kterou u HZS Libereckého kraje řídí, byla opakovaně prověřena mimořádnými událostmi, např. povodněmi v roce 2010 a v roce 2013.

Sdílet