Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru dílny v obci Dolní Přím explodovala acetylenová láhev, zasahovalo osm jednotek

Osm jednotek hasičů zasahovalo v pondělí 14. listopadu 2016 odpoledne u požáru dílny u rodinného domu v Dolním Přímu na Hradecku.

Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje ohlášena v 15:19 hodin. Na místo vyrazily jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové a stanice Pražská, dále dobrovolných hasičů z Lhoty pod Libčany, Nechanic, Chlumu, Mžan a hradeckých městských částí Plácky a Plačice.

Hořet začalo v bývalé stodole, která byla zrekonstruována na dílnu a navazovala na obytnou část domu. Ještě před příjezdem hasičských jednotek se podařilo majiteli odvézt z vedlejší garáže osobní vozidlo a poblíž stojící nákladní vůz a nakladač. Při příjezdu hasičů hořelo vnitřní vybavení dílny a uložené obilí a palivové dříví.

Zasahující jednotky nasadily několik vodních proudů na likvidaci požáru. Vlivem silného žáru došlo k roztržení acetylenové lahve u autogenní soupravy, která byla uvnitř dílny. Hasiči rychlým a účinným zásahem zabránili rozšíření plamenů na obytnou část a požár v 16:45 hodin lokalizovali.

Oheň zničil veškeré vybavení a poškodil střechu nad dílnou. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí jeden milion korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS & JSDH Nechanice
por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet