Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi Moravskými Budějovicemi a Znojmem zemřeli při střetu osobního a nákladního automobilu tři lidé

Ve středu 16. listopadu ráno kolem šesté hodiny jsme na integrovaném operačním středisku přijali oznámení o tragické dopravní nehodě, která se stala na silnici I/38 za Moravskými Budějovicemi směrem na Znojmo.

Policisté na místě zjistili, že se nehoda stala na přímém úseku silnice. Čelně se zde střetlo osobní vozidlo tovární značky Škoda Fabia combi s nákladním vozidlem. Osobní vozidlo jelo ve směru od Znojma na Jihlavu.

Jeho řidič zatím z nezjištěných příčin vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem, které jelo od Jihlavy na Znojmo. Po nárazu začalo osobní vozidlo hořet. Nehoda má fatální následky – v osobním vozidle zemřeli tři lidé. Jednalo se o celou osádku osobního vozidla.

Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Moravské Budějovice společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Blížkovic.

Osobní vůz začal po střetu s nákladním vozidlem hořet. Při nehodě zemřeli tři lidé. Hasiči požár uhasili a na vozidlech provedli nezbytná technická opatření. Provoz na komunikaci byl okamžitě uzavřen.

Na místě události hasiči po celé dopoledne velmi úzce spolupracovali s policisty při zadokumentování a šetření dopravní nehody.

Požárem vznikla na osobním vozidle majetková škoda 20 tisíc korun.

Po zadokumentování dopravní nehody policisty, vyprostili hasiči těla usmrcených osob za pomoci speciálního hydraulického nářadí.

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová, tisková mluvčí, HZS Vysočina

Místo nehody bylo po dopravní nehodě po dobu šesti hodin zcela neprůjezdné. Policisté odkláněli dopravu ve směru od Jihlavy na odbočce na Vesce a přes Častohostice a Blížkovice zpět na silnici I/38. V opačném směru od Znojma vedla objízdná trasa z Grešlového Mýta přes obce Hostim a Zvěrkovice zpět na silnici I/38.

Ve 12.00 hodin byl v místě nehody částečně obnoven provoz a místo je průjezdné kyvadlově. Provoz na místě řídí policisté.

Sdílet