Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Neděle v Pardubickém kraji

K požáru pneumatiky návěsu nákladního automobilu na silnici u bývalého ČKD v Chocni vyjížděli dne 14. prosince v 8.02 hodin jak profesionální hasiči z Vysokého Mýta, tak dobrovolní hasiči z Chocně.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

K požáru pneumatiky návěsu nákladního automobilu na silnici u bývalého ČKD v Chocni vyjížděli dne 14. prosince v 8.02 hodin jak profesionální hasiči z Vysokého Mýta, tak dobrovolní hasiči z Chocně. Jednalo se o nákladní automobil po dopravní nehodě, který firma Vápeník odtahovala z Polska na parkoviště firmy v Chocni. Těsně před ´cílem´ došlo k požáru pneumatiky. Ještě před příjezdem jednotek PO provedli prvotní zásah řidič kamionu a řidič odtahové služby, a to pomocí tří ručních práškových přístrojů, ale také několika kbelíků vody nedaleké strouhy. Hasiči ihned po příjezdu nasadili k likvidaci požáru vysokotlaké proudy, kterými plameny uhasili. Škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada – zadřené brzdy.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

V neděli v 17.23 hodin zasahovali hasiči z Moravské Třebové a Svitav u dopraní nehody, ke které došlo na silnici z Moravské Třebové na Mohelnici. Jednalo se o střet dvou osobních automobilů. Při nehodě došlo ke zranění dvou osob, které si do péče převzala zdravotnická záchranná služba. Hasiči zabezpečili obě vozidla tak, aby nedošlo k požáru a zamezili úniku provozních náplní. Na konec byly pomocí jeřábu havarované automobily naloženy na vozidlo odtahové služby.

Za neděli 14. prosince odstraňovali hasiči v Pardubickém kraji popadané stromy, které tvořily překážku silničního provozu, a to v deseti případech. Strom například spadl na vozovku z Hlinska na Borovou, dále v zatáčce z Ústí nad Orlicí na Andrlův Chlum, strom bránil provozu také na silnici z Vojnova Městce směrem na Hlinsko, mezi Vršovem a Prosečí, zhruba jeden kilometr za Kozlovem. Další strom bránil provozu z Lanškrouna na Ostrov, z Hlinska směrem na Kladno, mezi Lichkovem a Kladkovém a také mezi Doubravicemi a Hrádkem.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-kow-

Sdílet