Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva požáry zaměstnaly hasiče na Frýdecko–Místecku v noci z neděle na pondělí

K prvnímu požáru vyjeli hasiči do obce Sedliště těsně před půlnocí ze 14. na 15. 12. 2008. K druhému nočnímu požáru vyjeli hasiči do obce Malenovice (FM) již 15 minut po půlnoci.

K prvnímu požáru vyjeli hasiči do obce Sedliště těsně před půlnocí ze 14. na 15. 12. 2008. Tam hořela střecha řadového rodinného domku.

Po příjezdu dvou jednotek na místo požáru (HZS Moravskoslezského kraje, stanice Frýdek – Místek a jednotka sboru dobrovolných hasičů Frýdek – Místek) hasiči zjistili rozsah požáru střechy řadového domku a ihned na místo povolali další techniku.

Při průzkumu na místě požáru také objevili zraněnou osobu na místě. Po ošetření ji předali posádce sanitky zdravotnické záchranné služby. Po dojezdu dalších jednotek na místo se hasiči soustředili na hašení hořící střechy a na ochranu sousedících řadových domů. Po celou dobu hašení monitorovali případná nová ohniska požáru pomocí termokamery.

Zásah byl komplikovaný a hasiči pomocí výškové techniky museli hořící střechu postupně rozebrat.

V době lokalizace na místě zasahovali i hasiči a technika dalších dvou jednotek sboru dobrovolných hasičů z obcí Sedliště a Vratimov a profesionálové ze stanice HZS Moravskoslezského kraje v Nošovicích. Na místě zasahovalo celkem 10 hasičských vozů.

Krátce před třetí hodinou ranní se požár podařilo zlikvidovat, hasiči prověřili, že oheň se nerozšířil na sousední domy a na místě ponechali místní jednotku, která prováděla dohled. Příčinu požáru vyšetřují vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR. Škoda požárem způsobená byla odhadnuta na 1,2 milionů korun.

K druhému nočnímu požáru vyjeli hasiči do obce Malenovice (FM) již 15 minut po půlnoci. Po příjezdu na místo zjistili, že se jedná o požár rekreační chatky o rozměrech cca 5 × 5 metrů. Hasiči HZS Moravskoslezského kraje, stanice Frýdek – Místek za vydatné pomoci dobrovolných hasičů jednotek z obcí Frýdlant nad Ostravicí, Čeladná, Janovice, Malenovice a Ostravice požár krátce po druhé hodině zlikvidovali.

Příčina tohoto požáru je rovněž v šetření vyšetřovatelů hasičů a Policie ČR. Škoda způsobená požárem je 1 milion korun.

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sedliště

-kow-

Sdílet