Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dennis bude nadále sloužit občanům Prahy, ze Strašnic zamířil k dobrovolné jednotce do Dolních Měcholup

V pátek 18. listopadu 2016 bylo v dopoledních hodinách v Jílovém u Prahy předáno Jednotce sboru dobrovolných hasičů Praha – Dolní Měcholupy vozidlo CAS K27 Dennis Rapier, a to od HZS hl. m. Prahy.

U pražských profesionálních hasičů sloužil tento vůz věrně 20 let. Zařazen byl na HS – 5 Strašnice, kde dosloužil letos na jaře. Po obměně techniky u HZS Praha mohlo být vozidlo, společně s dalšími, vyřazeno z výjezdu. Následně byl vůz nabídnut dobrovolným hasičům.

Přečtěte siHasiči v Praze dostali od magistrátu tři nové cisterny Volvo, poprvé od roku 2001

Vzhledem k tomu, že měla o vozidlo dlouhodobě zájem právě naše jednotka, podali jsme, prostřednictvím své městské části, žádost o bezplatný převod techniky, který byl ze strany HZS Praha letos na podzim schválen.

Cisterny Dennis jsou pro nás odvěkým symbolem pražských hasičů. Z tohoto důvodu proto chceme cisternu zachovat i po jejím vyřazení z řad HZS Praha. V garáži již Dennis své místo našel, a tak bude, po vyřízení potřebné administrativy, po absolvování technické kontroly a po drobných úpravách, vozidlo zařazeno do výjezdu.

V současné době naše jednotka, spadající do kategorie JPO III., disponuje kromě Dennise ještě dalšími čtyřmi zásahovými automobily. Jedná se o CAS 24 Scania, CAS 32 T815, DA Ford Transit a DA Avia.

Přečtěte siCAS 27 Dennis Rapier - HZS hlavního města Prahy

Je na místě poděkovat všem, kteří se o získání této legendární techniky zasloužili. Ať už z řad dobrovolné jednotky, Úřadu městské části, či HZS hl. m. Prahy. Vozidla si nesmírně vážíme a pevně věříme, že bude sloužit k dobru obyvatelům Prahy ještě další řadu let. Stejně tak doufáme, že díky tomuto kroku nezanikne tradice „Dennisů“ v hlavním městě.

V pátek si naše jednotka převzala v Jílovém u Prahy do užívání techniku CAS 27 Dennis Rapier, kterou získala od HZS hl. m. Prahy. Rád bych tímto poděkoval HZS hl. m. Prahy za kladné vyřízení našeho požadavku a zastupitelstvu Mč Praha – Dolní Měcholupy, bez kterého by náš záměr nemohl být realizován.

Mé velké poděkovaní směřuje také do řad členů naší jenotky, která se již přímo podílí na připravě všech nezbytných kroků (technické úpravy / opravy) k samotnému zařazení do přímého užívání v rámci výjezdové činnosti.

uvedl velitel jednotky Ondřej Kulhánek

JSDH Praha – Dolní Měcholupy
Sdílet