Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Národní divadlo zase hoří !!!

Pod tímto heslem začala nejen nová sezóna Národního divadla v Praze, ale také proběhlo ukázkové cvičení HZS hl. m. Prahy na historickou budovu ND. A vidět Národní obestavěné hasičskými žebříky se nepodaří každý den.

Cvičení začalo v 9 hodin ráno v sobotu 13. září. Několik minut po ohlášení „požáru“ přijela první jednotka a za ní následovaly tři další. Na Vltavě u nábřeží byla zakotvena hasičská loď ze stanice 9, pro jistotu již před začátkem cvičení.

Na místě „zasahovaly“ jednotky ze stanic 1, 3, 5, a 6 s cisternovými automobilovými stříkačkami a s výškovou technikou. Vedle tří automobilových žebříků s dosahem 30 m byly nasazeny také oba pražské žebříky AZ 52 – Iveco Magirus. Po každém žebříku byl veden 1 C proud a vodu technice na břehu doplňovala hasičská loď. Cvičení bylo zakončeno současným výstřikem vody z proudnic cca v 9:20. Pak už následovalo balení hadic a postupný odjezd techniky.

V době cvičení byla zastavena automobilová i tramvajová doprava na nábřeží a předem byla odpojena a vyzkratována tramvajová trolej.

Akce proběhla u příležitosti 150 let existence pražského hasičského sboru a 120 sezóny ND. Kromě vedení Národního divadla samozřejmě nechyběli ani představitelé HZS Praha v čele se svým ředitelem plk.Bc. Daliborem Gosmanem.
Sdílet