Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár v prodejně smíšeného zboží ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku zalarmoval čtyři jednotky

Požár prodejny U Petřků ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku byl hasičům ohlášen 21. 11. 2016 v 23:44 hodin. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Vsetín a jednotkám dobrovolných hasičů z Velkých Karlovic, Karolinky a Podťatého. K požáru celkem vyjelo pět automobilových stříkaček a jeden dopravní automobil.

U požáru byli jako první hasiči z Velkých Karlovic a z Karolinky. Ti uviděli ze dveří prodejny vycházet kouř a vydali se na průzkum. Při průzkumu zjistili požár jednoho z prodejních regálů v blízkosti pokladny. Plameny uhasili jedním vysokotlakým proudem vody.

V průběhu hašení se k hasičům dostavily tři osoby, bydlící v nástavbě nad obchodem a ty zasahujícím hasičům sdělily, že v objektu už nejsou další lidé.

Prodejna byla silně zakouřena. Hasiči použili k odvětrání vnitřních prostor přetlakovou ventilaci. Ke kontrole vnitřních prostor a stavebních konstrukcí použili termokameru.

Na místo požáru se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů.

22. 11. 2016, 07:20 hodin

Příčina vzniku požáru zůstává v šetření hasičů.

Škoda způsobená požárem byla určena v předběžné výši 40 000 korun. Včasným zjištěním a rychlým zásahem byl uchráněn majetek v předběžné výši 5 000 000 korun.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet