Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásah hasičů na Bruntálsku u tahače s těžkým nákladem

Jednotka profesionálních hasičů z Bruntálu zasahovala v úterý 16. 12. 2008 ráno a dopoledne u nehody kamionu s přívěsem, který převážel několikatunové kontejnery a skončil v příkopu

Jednotka profesionálních hasičů z Bruntálu zasahovala v úterý 16. 12. 2008 ráno a dopoledne u nehody kamionu s přívěsem, který převážel několikatunové kontejnery a skončil v příkopu mezi obcemi Nové Heřminovy a Zátor (okres Bruntál). Minul jen asi o půl metru rodinný domek.

Hlavní tah mezi Bruntálem a Krnovem byl do uklizení silnice uzavřen, a to asi 4 hodiny. Odklon vozidel řídila Policie ČR. Řidič kamionu naštěstí vyvázl bez zranění. Bylo ale velkým štěstím, že silnici za tahačem s těžkým nákladem nikdo nepřejížděl. Po nehodě uniklo z proražené palivové nádrže do půdy asi 50 litrů nafty, zbytek z nádrže přečerpali hasiči do sudů, které vozí s sebou.

Hasiči nejprve vytáhli na silnici pomocí svého vyprošťovacího speciálu Tatra 815 přívěs a návěs a pak tahač již s použitím jeřábu, který sehnal majitel vozidla. Následoval úklid těžkých kontejnerů, které zatarasily celou silnici. Ta byla uvolněna zhruba před 11. hodinou, kdy byla obnovena doprava.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

-kow-

Sdílet