Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru osobního vozu u obce Hostišová na Zlínsku nedošlo ke zranění osob

Požár osobního vozu Škoda Favorit v příkopě cesty u obce Hostišová byl hasičům ohlášen 23. 11. 2016 v 4:23 hodin. Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Otrokovice. Jednotka vyjela s jednou automobilovou stříkačkou.

Hasiči přijeli na místo současně s hlídkou Policie České republiky a zjistili, že se jedná o vůz Škoda Felicia Combi. V době jejich příjezdu vozidlo dohořívalo. Skomírající plameny hasiči uhasili jedním vysokotlakým proudem vody. V autě, ani v jeho blízkosti, nebyly žádné osoby. Uvnitř vozu byly zbytky zednického nářadí. Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů.


Aktualizace 08:10 hodin

Jednotliví členové osádky vozu vyšetřovateli hasičů sdělili, že se včera večer vraceli autem z práce. Během jízdy auto začalo cukat a nakonec přestalo fungovat. Řidič se snažil vozidlo znovu nastartovat, ale to už se mu nepodařilo. Všichni proto odešli domů.

V noci se k vozidlu vrátili a snažili se auto zprovoznit. To se opět nepovedlo. V autě bylo elektrické nářadí, proto se jeden člen party rozhodl, že přespí poblíž v náhradním vozidle. Požár Škody Felicie ale zjistil v ranních hodinách až projíždějící pekař. Příčina vzniku požáru zůstává v šetření hasičů. Škoda způsobená požárem byla určena v předběžné výši 15 000 korun.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet