Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při jednom výjezdu hasiči z Uherského Hradiště zasahovali hned u dvou dopravních nehod

V 09:31 hodin vyjela jednotka profesionálních hasičů Uherské Hradiště na místo hlášené dopravní nehody osobního vozidla, ke které došlo na komunikaci mezi obcemi Babice a Spytihněv. Podle prvotních informací se vozidlo převrátilo do příkopu a posádka měla zůstat v kabině.

Babice

Hasiči byli na místě do sedmi minut. Jak následně upřesnil velitel zásahu, osobní vozidlo zn. Škoda Felicia leželo převrácené na střeše v příkopu u komunikace, těsně před betonovým mostkem. Řidič, který cestoval ve vozidle sám, byl v péči posádky zdravotnické záchranné služby, která ho následně převezla k další kontrole do nemocnice.

Hasiči zajistili místo nehody a havarované vozidlo proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Deset minut po desáté hodině jednotka ukončila zásah.


Při návratu narazili hasiči v obci Huštěnovice na další dopravní nehodu. Jednalo se o střet osobního vozidla s dodávkou. Na místě nehody už zasahovala hlídka Policie ČR.

Po domluvě s policisty hasiči zkontrolovali obě vozidla, pomocí sorbentů likvidovali menší únik provozních kapalin a následně ještě uklidili komunikaci od zbytků karoserií a střepů.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet