Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U hrozivě vypadající nehody v centru obce Dolní Krupá na Mladoboleslavsku zasahovaly tři profesionální jednotky

Ve středu 23. 11. 2016 byla krátce po 13. hodině ohlášena na tísňovou linku HZS Středočeského kraje dopravní nehoda s vyproštěním osob v centru obce Dolní Krupá na Mladoboleslavsku.

Na místo byly vyslány profesionální jednotky ze stanic Bělá pod Bezdězem a Mnichovo Hradiště, obě s cisternovými automobily. Ze stanice Mladá Boleslav vyjel nejen vyprošťovací automobil, ale také velitel čety a vyšetřovatel.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu prázdné nákladní soupravy pro přepravu dřeva a dodávkového poštovního vozu. Dodávka ležela na chodníku na boku a dvě ženy z posádky vozu byly v péči jak letecké, tak i pozemní záchranné služby. Obě ženy utrpěly středně těžká zranění a byly transportovány do nemocnic.

Jednotky požární ochrany zabezpečily úplnou uzávěru silnice a protipožární opatření na obou vozidlech, v další fázi spolupracovaly s naložením zraněných osob do sanitky a na palubu vrtulníku. Na závěr zásahu, který trval necelé dvě hodiny, hasiči převrátili na kola havarovanou dodávku a pomohli se zapojením nákladní soupravy.

por. Ing. Michal Macoun
vyšetřovatel požárů
ÚO Mladá Boleslav
Sdílet