Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva lidé byli vážně zranění při výbuchu kotle ve Štramberku na Novojičínsku

Posádky ZZS MSK zasahovaly ve čtvrtek 24. listopadu u vážné události na Novojičínsku. Před půl devátou přijali operátoři tísňovou výzvu ze Štramberku. Nahlášen byl výbuch kotle s poraněním jedné osoby. Na místo ihned vyjela posádky rychlé zdravotnické pomoci z Nového Jičína a vzlétl vrtulník LZS z Ostravy.

Týmy zdravotnické záchranné služby ošetřovaly dva zraněné.

Devatenáctiletý mladík utrpěl život ohrožující popáleniny druhého stupně na polovině povrchu těla – v oblasti hlavy, krku, horních končetin, hrudníku, břicha a zad. Zasahující lékař u něj rovněž zjistil známky rozvíjejícího se šokového stavu.

Postižený musel být uveden do umělého spánku a připojen k přístrojem řízenému dýchání. Záchranáři rovněž provedli prvotní ošetření popálených částí těla.

Muž ve věku pětačtyřiceti let byl výbuchem zraněn na přibližně 40% tělního povrchu, a to popáleninami I. – II. stupně. Také on byl posádkami ZZS nejprve ošetřen a poté připraven k transportu do zdravotnického zařízení.

Pacienty (jednoho pozemní cestou a druhého vrtulníkem) přepravili záchranáři k další léčbě do popáleninového centra Fakultní nemocnice v Ostravě.

Sdílet