Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ze stanice v Bílovci na služební cestě zachraňovali seniorku při nehodě

Dva profesionální hasiči z bílovecké stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) během čtvrteční služební jízdy z Jistebníku do Bílovce (okres Nový Jičín) rychle a nezištně pomohli u nehody dvou osobních automobilů zraněné 84leté seniorce.

Nehoda se stala zhruba hodinu po čtvrtečním poledni 24. 11. 2016 ve Velkých Albrechticích a vyžádala si dvě zraněné osoby, mj. i zmíněné spolujezdkyně.

Hasiči Robin Fabián a Tomáš Vykydal při zaregistrování nehody na silnici před nimi pohotově zareagovali, poskytli zraněné paní první pomoc a opatrně ji vytáhli ve stavu zhoršeného vědomí mimo vozidlo. Tam položili zraněnou seniorku na deku a poskytovali jí další předlékařskou pomoc. Tepelný komfort jí zajistili pomocí blůzy z pracovní uniformy (PS II). Neprodleně také přivolali zdravotnické záchranáře ZZS MSK a výjezdové hasiče z HZS MSK Bílovec.

O ženu se starali a poskytovali jí předlékařskou pomoc až do příjezdu týmu ZZS MSK, který si zraněnou seniorku převzal, ošetřil a odvezl do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet