Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po havárii fekálního vozu v Zalužanech zůstal v kabině zaklíněný spolujezdec

Dopravní nehoda fekálního vozu Škoda 706 byla Středočeským hasičů nahlášena v pátek 25.11. krátce po poledni. Operační středisko na místo vyslalo jednotku profesionálních hasičů z Příbrami a dobrovolné hasiče ze Zalužan.

Dobrovolní hasiči vyjeli velmi rychle a na místě byli za necelou minutu. Po příjezdu hasičů byl zraněný řidič mimo vozidlo a taktéž zraněný spolujezdec byl zaklíněný v kabině převráceného vozu. Vozidlo při nehodě narazilo do stromu. V nádrži na fekálie byla voda, která nezpůsobovala žádné riziko. Z palivové nádrže však unikala motorová nafta.

Hasiči při složitých a fyzicky náročných záchranných pracích používali speciální vyprošťovací zařízení a spolujezdce následně předali do péče zdravotnické záchranné služby.

Po vyšetření nehody Policií ČR došlo k obrácení vozu na kola pomocí vyprošťovacího automobilu a traktoru místního zemědělce.

Na závěr zásahu dobrovolní hasiči uklidili vozovku od nečistot způsobených nehodou a pomohli automobil přemístit na soukromý pozemek, aby netvořil překážku silničního provozu.

Foto: JSDH Zalužany

Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje
Sdílet