Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Srážka osobního vozu s vlakem v Zašové na Vsetínsku se obešla bez zranění osádky, vyděšený pes vyskočil z auta a byl sražen jiným autem

Srážka osobního vlaku s osobním vozem na železničním přejezdu P 7417 v obci Zašová byla hasičům nahlášena v 17:43 hodin. K nehodě byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z požární stanice Valašské Meziříčí a jednotka drážních hasičů z Přerova.

V době příjezdu byla na místě Policie České republiky.

V osobním vlaku, který jel směrem na Rožnov pod Radhoštěm, cestovalo 57 cestujících. Nikdo z nich nebyl zraněn. V osobním voze Škoda Superb cestovaly dvě osoby a pes. Vyděšený pes po nehodě vyběhl z auta na silnici E442, kde byl sražen právě projíždějícím automobilem. Majitelka se ztráty milovaného psa utrpěla šok.

Hasiči u osobního vozu odpojili akubaterii a provedli protipožární opatření. Současně pomáhali cestujícím z vlaku, který zastavil ve vzdálenosti asi 100 metrů od srážky, k cestě do přistaveného autobusu. Náhradní autobusovou dopravu zajistily České dráhy, a.s.

Na místo nehody se dostavili drážní hasiči. Jednotka hasičů z Valašského Meziříčí jim předala místo nehody a vrátila se zpět na stanici.

Provoz na železniční trati byl po celou dobu šetření nehody zastaven.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet