Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jízdu k zásahu u obce Vlachova Lhota na Zlínsku komplikovalo náledí i uvíznutý kamion

K hlášené dopravní nehodě osobního vozidla, které skončilo převrácené mimo komunikaci, byli v 05:19 hodin vysláni profesionální hasiči ze stanice Valašské Klobouky. K nehodě došlo na komunikaci mezi obcemi Vlachova Lhota a Vysoké Pole.

Už cesta na místo zásahu vyžadovala zvýšenou opatrnost řidiče zásahového vozidla. Komunikace z Valašských Klobouk na Vysoké Pole byla silně zledovatělá a ve stoupání u obce Mirošov silnici blokoval také uvíznutý kamion. O situaci velitel jednotky informoval operační středisko a jeho cestou také požádal o vyslání sypače.

Po příjezdu na místo zásahu velitel jednotky upřesnil, že osobní vozidlo zn. VW Golf leží převrácené mimo komunikaci. Dvě osoby, které v něm cestovaly, byly v péči posádky zdravotnické záchranné služby, která je po kontrole ponechala na místě nehody. Hasiči zajistili vozidlo proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin.

Po zadokumentování nehody policisty vozidlo převrátili zpět na kola a pomocí navijáku zásahového vozidla ho vytáhli zpět na komunikaci.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet