Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 17. prosince 2008

Hradečtí hasiči před sedmou hodinou ráno vyjeli k ohlášenému požáru u prodejny v Ladově ulici v Hradci Králové. Po příjezdu hasiči zjistili, že k žádnému požáru nedošlo. V prostoru za prodejnou několik lidí grilovalo prase.

Hradec Králové

Hradečtí hasiči před sedmou hodinou ráno vyjeli k ohlášenému požáru u prodejny v Ladově ulici v Hradci Králové. Po příjezdu hasiči zjistili, že k žádnému požáru nedošlo. V prostoru za prodejnou několik lidí grilovalo prase. Hasiči nezasahovali a vrátili se na základnu.

K dopravní nehodě dodávky vyjeli v 18:41 hodin profesionální hasiči z Hradce Králové a Jaroměře. Nehoda se stala na silnici č. E67 nedaleko obce Holohlavy. Dodávka skončila na boku v příkopu. Zraněného řidiče vyprostili hasiči a předali do péče záchranné služby. Zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních náplní. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K další dopravní nehodě vyjeli hradečtí hasiči ve 21:36 hodin k obci Černilov. V zatáčce na silnici č. 308 havarovalo osobní vozidlo Renault Clio, které skončilo na boku v příkopu. V době příjezdu hasičů byla již řidička v péči záchranné služby. Hasiči provedli protipožární opatření, odpojili autobaterii a zabránili úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou a územní odbor Náchod

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Rychnov nad Kněžnou a Náchod nezasahovaly u žádné události.

Územní odbor Trutnov

Dobrovolní hasiči z Hostinného vyjeli na žádost záchranné služby k otevření dveří osobního vozidla v ulici Sídliště v Hostinném. Uvnitř vozidla se nacházel nehybný muž. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že muž ve vozidle pouze usnul a není zraněn. Hasiči nezasahovali.

Územní odbor Jičín

Jičínští hasiči vyjeli v 07:42 hodin na pomoc nemohoucímu muži do ulice Tylova v Jičíně. Sedmapadesátiletý nemohoucí muž upadl na zem a nemohl vstát. Hasiči muže zvedli a uložili do postele.

Profesionální hasiči z Nové Paky byli požádáni o otevření dveří rodinného domu ve Vrchovině. Vzhledem k tomu, že nehrozilo nebezpečí z prodlení a žadatelka nedokázala prokázat vlastnický vztah k nemovitosti, hasiči dům neotevřeli a vrátili se na základnu.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet