Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda 7 vozidel u Bystřice na Frýdeckomístecku

Tři jednotky hasičů zasahovaly ve čtvrtek 18. 12. 2008 dopoledne u hromadné nehody u obce Bystřice (okres Frýdek-Místek) na silnici 11 (E 75) na hlavním tahu mezi Třincem a Jablunkovem, kde se střetly tři kamiony a čtyři osobní auta. Nehoda si vyžádala čtyři zraněné osoby.

Jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Třinci a dvě dobrovolné jednotky z Jablunkova a třinecké části Guty vyjely k nehodě ve čtvrtek po osmé hodině ranní. Na místě již byli při jejich příjezdu všichni zranění v péči rychlé záchranné služby.

Hasiči zabezpečili vozidla před požárem a únikem provozních kapalin, místa na silnici potřísněná palivem a olejem zasypali sorbentem. Také se podíleli na řízení kyvadlové dopravy kolem místa nehody, protože jeden pruh byl uvolněn. Po zdokumentování nehody Policií ČR zůstává na místě jednotka Třinec-Guty.

Zhruba 300 metrů směrem na Třinec se stala další malá nehoda dvou vozidel, která se obešla bez zranění. Hasičské vozidlo Nissan Patrol, jedoucí po hlavní silnici k hromadné nehodě, se střetlo s osobním automobilem, vyjíždějícím z vedlejší silnice.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje 

-miw-

Sdílet